Ντοματοκεφτέδες
Υλικά
| |
Ετοιμασία
Παραλείποντας το αυγό και το τυρί έχουμε ένα νηστίσιμο πιάτο που θα ικανοποιήσει και τους αυστηρά χορτοφάγους.
Υλικά 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο 1 κουταλιά ρίγανη 2-3 κουταλιές δυόσμο αλάτι, πιπέρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει αραβοσιτέλαιο 150 γρμ φέτα σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά) Πως το μαγειρεύουμε Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες. Τις χαράσσουμε στα πλάγια και βγάζουμε τα σπόρια. Τις κόβουμε σε χονδρά κυβάκια μέσα σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε για 30-60 λεπτά για να βγουν τα υγρά τους (δε τις στίβουμε). Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ένας χυλός (όχι τόσο σφικτός όπως ο κιμάς). Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά (2μιση θερμοκρασία) βάζουμε αρκετό αραβοσιτέλαιο να κάψει. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε χυλό και το ρίχνουμε μέσα. Κάθε κουταλιά θα είναι και ένας ντοματοκεφτές. Προσοχή να μη θέσουμε τις κουταλιές πολύ κολλητά γιατί θα φουσκώσει ο χυλός. Όταν ροδίσουν (περίπου 2 λεπτά) τους γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τρόπος παρασκευής Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες. Τις βάζετε σε ένα μπωλ μαζί με τα κρεμμύδια, το δυόσμο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε αλεύρι ώσπου να γίνει πολτός μαλακός. Πλάθετε το μίγμα σε κεφτέδες. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, το αφήνετε να κάψει και ρίχνετε μέσα τους κεφτέδες. Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και τους αφήνετε να ροδίσουν και από τις δύο μεριές. Σερβίρονται ζεστοί. Παραλλαγή: Μπορείτε να προσθέσετε τυρί τριμμένο στη ζύμη. |